Nieuws & meer

WonderBit reikt verder dan nationale grenzen en is onderdeel van delegatie naar Smart City Expo in Barcelona: Het verhaal van connector Stijn Sprenkels.

Stijn Sprenkels, expert op het gebied van tech en innovatie, is één van de vertegenwoordigers binnen Wonderbit. Dit bedrijf excelleert in het verenigen van de online en offline wereld via slimme technologie in een snel veranderende digitaal landschap.

Na zijn vroege betrokkenheid bij de ontwikkeling van innovatieve spraakherkenningssoftware bij Philips Business Communications, bracht Stijn meer dan tien jaar door bij een gerenommeerd adviesbureau. In deze rol ondersteunt hij overheden bij de implementatie van diverse IT-oplossingen, waaronder telefoniesystemen en mobiele apps.

Zijn interesse voor technologie en zijn vaardigheid om bruggen te bouwen tussen technici en eindgebruikers brachten hem in 2022 naar Wonderbit, een bedrijf opgericht door zijn voormalige studiegenoot Wouter ten Brink en huidige collega Bogdan Vasilache. Wonderbit, gevestigd in Almere, richt zich op complexe digitale projecten, variërend van samenwerkingen met de NATO, waar ze technologie en innovatie in militaire contexten brengen, tot het ontwikkelen van versleutelde videobel oplossingen voor de belastingdienst. Daarnaast zetten ze zich in voor lokale gemeenschapsprojecten, zoals educatieve games voor de jeugd in samenwerking met bibliotheken in Almere.

Wonderbit op het wereldtoneel

De betrokkenheid van Wonderbit bij de Almeerse gemeenschap is inmiddels een begrip. Ze zijn nauw verbonden met de Green Innovation Hub (GIH) en hebben recentelijk deelgenomen aan de GIH contest, waarbij ze de groei van de stad actief ondersteunen. Dit doen ze door de nadruk te leggen op de digitalisering van de landbouw en stadslandbouw, wat uitstekend aansluit bij de positie van Almere. Bovendien zetten ze zich in voor samenwerking met lokale belanghebbenden, zoals Social Farmer, met als doel efficiëntie van korte voedselketens te bevorderen. Denk aan reductie van foodmiles, meer lokaal en biologisch voedsel voor een breder publiek en minder voedselverspilling.

Wonderbit reikt echter verder dan nationale grenzen. Ze nemen aankomende maand deel aan de Smart City Expo in Barcelona, ’s werelds grootste tentoonstelling op het gebied van stadsontwikkeling. De rol van Wonderbit is om samenwerking met internationale initiatieven voor stadslandbouw en voedseldistributie te verkennen. Binnen dit evenement vertegenwoordigen ze Almere als onderdeel van een brede Nederlandse delegatie, waarin ook andere Almeerse stakeholders zitten zoals de Green Innovation Hub, de Gemeente Almere, UpAlmere, Budget2Pay en COTIT.

Een alliantie voor maatschappelijke groei en technologie

Al met al gaat Stijn’s betrokkenheid bij de Almeerse gemeenschap verder dan alleen zijn rol als inwoner; hij is ook vanuit Wonderbit actief betrokken bij het start-up en scale-up ecosysteem van UpAlmere. Daarnaast organiseert Wonderbit regelmatig Tech & Digital Meet-ups op bruisende locaties in de stad, waar techliefhebbers kennis kunnen delen en netwerken. De toewijding van Wonderbit aan een groter maatschappelijk doel is onmiskenbaar, en hun inzet voor digitale-innovatie en gemeenschapsgroei blijft zowel lokaal als in Nederland van invloed.

Geplaatst door Xander Bakker, 18 oktober 2023