Over ons

De Green Innovation Hub focust op duurzame en inclusieve gebiedsontwikkeling in Almere, de provincie Flevoland en zelfs de rest van Nederland. Het betreft een samenwerking tussen Gemeente Almere, VodafoneZiggo en Provincie Flevoland. De Green Innovation Hub is gehuisvest in het centrum van Almere (noord-campus). De satelliet locatie The Natural Pavilion bevindt zich op het voormalig Floriade terrein (zuid-campus). Het Floriade Kennisprogramma,  de ervaring van VodafoneZiggo met andere innovatie-ecosystemen en de casustieken van de gemeente Almere en de provincie Flevoland bieden de Green Innovation Hub en de eraan deelnemende organisaties een relevant netwerk aan partners, data en kennis.  

Neem contact op

Een terugblik op de afgelopen jaren

Mei 2021

Ontmoeting tussen VodafoneZiggo, Programma Digitale Stad Almere, Floriade en Almere Tech over kansen voor digitalisering op de Floriade en ondertekening van intentieverklaring. ​

April t/m oktober 2022

Eerste toets van GIH concept en open innovatie ecosysteem tijdens de Floriade Expo 2022 (tuinbouwtentoonstelling) in Almere. De GIH wordt gezien als versnellingsinstrument voor innovaties.

Augustus 2022

The Green Innovation Hub is onderdeel van het Coalitieakkoord.

Februari 2023

Opening van de Green Innovation Hub in Floor: startschot voor digitale innovatie in Almere.

Juli 2023

Op woensdag 5 juli 2023 vond de eerste Green Innovation Hub contest 2023 plaats met als doel het vinden van innovatieve oplossingen die bijdragen aan een duurzame en inclusieve leefomgeving.

September 2023

Lancering Minecraft Almere Pampus Challenge tijdens "Reshape The Future Hackathon" van Windesheim met 200 studenten.

November 2023

Onderdeel van een Nederlandse delegatie naar de Smart City Expo World Congress in Barcelona.

Samen meebouwen