Over ons

De Green Innovation Hub focust op duurzame en inclusieve gebiedsontwikkeling in Almere, de provincie Flevoland en zelfs de rest van Nederland. Het betreft een samenwerking tussen Gemeente Almere, VodafoneZiggo en Provincie Flevoland. De Green Innovation Hub is gehuisvest in het centrum van Almere (noord-campus). De satelliet locatie Natural Pavilion bevindt zich op het voormalig Floriade terrein (zuid-campus). Het Floriade Kennisprogramma,  de ervaring van VodafoneZiggo met andere innovatie-ecosystemen en de casustieken van de gemeente Almere en de provincie Flevoland bieden de Green Innovation Hub en de eraan deelnemende organisaties een relevant netwerk aan partners, data en kennis.  

Neem contact op

Identiteit van de Green Innovation Hub

Een terugblik op de afgelopen jaren

Oktober 2021

De officiële geboorte van de Green Innovation Hub, na een ontmoeting tussen Danny Frietman (Gemeente Almere) en Xander de Bruijne in het Rijkspaviljoen in Almere.

April t/m oktober 2022

Eerste toets van GIH concept en open innovatie ecosysteem tijdens de Floriade Expo 2022 (tuinbouwtentoonstelling) in Almere. De GIH wordt gezien als versnellingsinstrument voor innovaties.

Augustus 2022

The Green Innovation Hub is onderdeel van het Coalitieakkoord.

Februari 2023

Opening van de Green Innovation Hub in De Landdrost: startschot voor digitale innovatie in Almere.