Nieuws & meer

Bouwen met oog op de toekomst: Trends en ontwikkelingen

Het bouwen met biobased, circulaire, modulaire, parametrische en ketengerichte technologieën is de afgelopen jaren sterk in opkomst. Er worden voortdurend nieuwe technologieën en digitale innovaties ontwikkeld om het bouwproces duurzamer, efficiënter en kostenbesparend te maken.

Een sprekend voorbeeld is het iconische The Natural Pavilion waar een opstapeling van innovaties samen zijn gekomen. Dit initiatief laat zien dat het mogelijk is om op industriële schaal woningen, scholen en kantoren te ontwikkelen die circulair, biobased en energieneutraal gebouwd zijn.

Het paviljoen laat de kracht van technologieën en digitale innovaties zien binnen het nog te verrijzen woonwijk Hortus op de zuid campus.

Naast technologieën zoals parametrisch en modulair bouwen speelt digitalisering ook een steeds belangrijkere rol in de bouwsector. Denk aan toepassingen zoals 3D-printen, virtual reality en AI waardoor ontwerpen beter worden gevisualiseerd, gevalideerd en de productiviteit en efficiëntie toeneemt.

Wil jij het verschil maken op het gebied van bouwen? Neem dan contact op via info@thegreeninnovationhub.nl

Door Xander Bakker, 13 maart 2023