FAQ – Minecraft Almere Pampus Challenge

Algemeen

De challenge is voor iedereen die graag zijn ideeën kwijt wil over het nieuwe stadsdeel Pampus. De campagne eromheen richt zich op scholen maar iedereen mag meedoen.

De gemeente Almere wil graag de bewoners van Almere en de mogelijk toekomstige bewoners van het nieuwe stadsdeel betrekken bij de plannen voor het nieuwe stadsdeel. Om dit te doen heeft de Gemeente Almere in samenwerking met de Green Innovation Hub deze challenge uitgeschreven.

Minecraft is een geweldige online omgeving waar je als speler alle ruimte hebt om jouw ideeën te visualiseren. Minecraft biedt daarom een prachtig platform voor deze challenge. Binnen Minecraft is er een specifieke versie namelijk de Educatie versie. Voor deze versie is gekozen zodat de scholen uit de regio gemakkelijk kunnen aanhaken om hun ideeën kwijt te kunnen. Daarnaast is de Educatie versie gratis. Wat natuurlijk wel zo fijn is.

Dat kan zeker. Minecraft Educatie is gratis te spelen zonder een school account. Heb je een Microsoft account, maakt niet uit wat voor een, dan kan je 10x gratis inloggen om aan jouw challenge te werken.

Competitie

Voor de competitie hoef jij je niet apart in te schrijven. Wel is het handig als jij je inschrijft op de nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de competitie. Ook hoor je dan wanneer een ronde weer sluit.

Dat kan zeker! Je mag met meerdere mensen tegelijk spelen in dezelfde wereld. Let wel op dat je maar 1 wereld kan uploaden per challenge. Zorg dus dat je met zijn allen in dezelfde wereld speelt. Wil je weten hoe? Check dan deze link van Minecraft Education. Vermeld ook in je pitch dat je met een klas of groep aan de wereld hebt gewerkt.

Telkens zal er extra gelet worden op een van de 5 thema’s. Zorg dat jij jouw inzending doet voor dat de deadline sluit, om meegenomen te worden in de jury ronde. Na sluiting van de ronde zullen alle inzendingen eerst door een algemene check gaan om te kijken of het een serieuze inzending is. Hierin wordt vooral gekeken of er daadwerkelijk gebouwd is in lijn met de challenge. Na deze ronde zullen de inzendingen inhoudelijk beoordeeld worden samen met de pitch. Daaruit zullen er 10 nominaties komen die voorgelegd worden aan een vakjury. Zij zullen uiteindelijk een winnaar bekend maken.

De jury zal bestaan uit professionals uit het werkveld die betrokken zijn bij de toekomstige bouw van het nieuwe stadsdeel.

Dat mag. De competitie gaat niet om wie het mooiste bouwwerk oplevert maar wie met de beste ideeën komt. Als het jouw helpt om met cheats jouw idee het beste over te brengen, doe dat dan vooral!

Leg in jouw pitch kort en bondig uit op welke manier jij de challenge op hebt gelost. Leg uit wat je gebouwd hebt en waarom. Probeer hierin zo goed mogelijk antwoord te geven op de vragen in de challenge.

Per ronde zullen er verschillende prijzen zijn. Via de nieuwsbrief kun je terugvinden welke prijs er voor de ronde geldt waarin jij speelt.

Technisch

Minecraft Education is gratis te downloaden via de officiële site. Nadat je Minecraft Education hebt gedownload moet je deze installeren op je apparaat. Wil je weten hoe? Volg dan de stappen op de officiële site van Minecraft Education.

Zodra je Minecraft Education hebt geïnstalleerd, kan je het wereld bestand van de challenge downloaden. Dat kan op deze site. Nadat je de wereld heb gedownload, open je het bestand waardoor Minecraft Educatie automatisch opent en de wereld inlaadt.

Om je wereld te exporteren na het voltooien van je challenge, moet je eerst de wereld binnen Minecraft Education afsluiten. Vervolgens zie je in het overzicht van ‘mijn werelden’ de Minecraft Pampus wereld staan. Klik op de wereld en klik dan niet op spelen maar op ‘beheer’ en vervolgens op ‘export’. Je download nu jouw wereld bestand (.mcworld bestand).

Voltooi eerst in de Minecraft wereld jouw challenge. Nadat je deze hebt voltooid keer je terug naar de Green Innovation Hub. Praat met degene die jou de challenge heeft gegeven om hem af te ronden. Je krijgt nu toegang tot jouw certificaat. Klik op die knop om je certificaat te bekijken. Scroll een stukje omlaag om ook de upload knop van je wereld te vinden en om de plek te zien waar jij je pitch kan achterlaten. Let op, je kan alleen .mcworld bestanden uploaden van maximaal 50Mb. Wil je een groter bestand uploaden, neem dan via email contact op met support@iamprogrez.com

Op de website van de Green Innovation Hub, kan jij je inschrijven voor de nieuwsbrief. Deze data zal alleen voor de nieuwsbrief gebruikt worden en voor het tellen van het aantal geïnteresseerden in de challenge na het project. De gegevens die je deelt met iamprogrez voor je certificaat zullen alleen gebruikt worden voor de competitie en het leggen van contact over deze competitie. Wil je meer weten over het data beleid van iamprogrez, neem dan contact op met support@iamprogrez.com