Nieuws & meer

Static Entertainment wint de Startup & Scale-up Hero Journey Award 2023 (UPALMERE!)

Met luid applaus van het publiek werd op woensdag 18 oktober de allereerste Startup Hero Journey Award (UPALMERE!) uitgereikt door wethouder Maaike Veeningen aan Static Entertainment.  

De finale in De Nieuwe Bibliotheek volgde vorige week woensdag na intensief programma waaraan een achttal Almeerse startups deelnamen. Doel van het programma was om de startups uit te dagen hoe ze vanuit hun huidige businessmodel antwoord kunnen geven aan één van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Startups maken een snelle groei mee, het programma gaat hierop in. Daarnaast werden de startups ook uitgedaagd om, nog meer dan ze al eventueel al deden, impact te maken op een maatschappelijk thema. Tijdens het programma kregen de startups hiervoor diverse workshops, inspiratiesessies en pitchtraining. Daarbij werden de startups ook gekoppeld aan een zakelijke mentor uit het mentoren programma van UPALMERE!  

Tijdens de finale streden de acht startups met hun pitches om de Startup Hero Journey award 2023. Static Entertainment onderscheidde zich echter als de onbetwiste winnaar. Het bedrijf zet zich in voor de bevordering en ontwikkeling op een positieve en professionele wijze, waarbij innovatie, technologie, kwaliteit en oprechte interactie hoog in het vaandel staan.  Naast de award ontving Static Entertainment ook een voucher ter waarde van € 1000,- die ingezet mag worden bij de verdere internationalisering van het bedrijf.   

De zeer kundige jury bestond Marie-Jeaninne Citroen (Rijksdienst voor Ondernemers), Yeni Joseph (The Next Web) en Joey Moreau (Startupbootcamp). Ze beoordeelden de startups op criteria zoals groei, impact, innovatie en schaalbaarheid. 

Het programma van de Startup & Scale-up Hero Journey is ontwikkeld door team UPALMERE! wat zich vanuit de afdeling Economische Ontwikkeling van de gemeente Almere bezig houdt om de innovatiekracht van startups en scale-ups te ondersteunen, faciliteren en te borgen in de stad.  Het programma bevordert impact, groei,- en innovatiekracht en benadrukt het belang van startups voor de Almeerse economie en de samenleving als geheel. 

De andere Almeerse startups waren:  

  • Jimploy  
  • Linq2  
  • Cotit  
  • Budget2Pay  
  • Wereldbeleving  
  • I Am Lou  
  • Sciggi  

Voor meer informatie over Static Entertainment, kunt u terecht op https://www.staticentertainment.nl/over-ons/. Voor aanvullende informatie over de Startup & Scale-up Hero Journey en aanverwante evenementen, kunt u terecht op www.upalmere.nl. 

Neem voor persaanvragen, interviews of verdere informatie contact op met: Debby Kruit, dkruit@almere.nl