Nieuws & meer

Schools Reinventing Nederland start in Almere

Almere 6 maart 2024 – Almere moedigt zijn jongeren aan om actief betrokken te zijn bij het vormgeven van de toekomst van de stad voor het nog te verrijzen stadsdeel Hortus. Jongeren hebben een belangrijke rol bij het visualiseren van hoe de ideale leefomgeving voor Hortus eruit zou kunnen zien. In samenwerking met partners, waaronder Microsoft, Minecraft Educatie en het wereldwijde netwerk C40, daagt de Green Innovation Hub jongeren uit om aan de slag te gaan met Minecraft om Almere duurzamer en leefbaarder te maken.

Schools Reinventing Nederland, is een vernieuwend initiatief dat deel uitmaakt van het bredere nationale programma Schools Reinventing Cities. Actief in zeven Nederlandse steden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Almere, biedt dit programma leerlingen en jongeren de mogelijkheid om creatieve klimaatoplossingen te bedenken binnen de virtuele wereld van Minecraft Education.

Jongeren in Almere, jullie zijn nu aan zet!

Nu is het moment voor de jongeren in Almere om in actie te komen! De impact van de klimaatcrisis wordt steeds duidelijker. Er wordt actief gezocht naar manieren om duurzaamheid te vergroten en de leefbaarheid te verbeteren, met speciale aandacht voor het opkomende stadsdeel Hortus.

Jongeren worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken en te realiseren voor dit nog te ontwikkelen stadsdeel, waarmee Almere zich ontwikkelt en innoveert tot een groene, duurzame en aantrekkelijke plek om te wonen, werken en studeren.

Almere heeft ambitieuze plannen voor het stadsdeel Hortus. Bij de bouw wordt gestreefd naar de meest innovatieve toepassingen met aandacht voor natuurbehoud en de uitdagingen van een veranderend klimaat. Door slimme technologieën te benutten, wordt beoogd duurzaam wonen, vervoer, schone energie, voldoende voedsel en een gevoel van welkom en verbondenheid voor alle inwoners te realiseren.

Een oproep aan jongeren, scholen en docenten!

Jongeren in Almere, de bal ligt bij jullie! Via de onderstaande knop kunnen leerlingen en jongeren zich inschrijven en aan de slag in Minecraft Educatie.

De uitblinkers van elk onderwijsniveau maken kans om hun creaties en video’s op een groter platform te delen tijdens de nationale finale. Bovendien wacht de beste inzending per onderwijsniveau een exclusieve tour door het stadsdeel Hortus, inclusief een ontmoeting en pitchsessie met de projectdirecteur van Green Innovation Hub en een bijzondere gast. Laat deze unieke kans niet aan je voorbijgaan!

Scholen en leraren die hun studenten willen uitdagen, kunnen meer informatie vinden via onderstaande knop of contact opnemen via info@thegreeninnovationhub.nl.

Doe mee!