Nieuws & meer

Bruggen bouwen naar een duurzame toekomst: Joris Moonen in de spotlights

In een snel veranderende wereld waar duurzaamheid steeds urgenter wordt, zijn er mensen zoals Joris Moonen die zich inzetten om impact te maken. Als projectmanager bij de Green Innovation Hub heeft Joris een cruciale rol in het aanpakken van duurzaamheidsuitdagingen. Zijn werk omvat het omzetten van duurzaamheidsdoelen naar concrete projecten en fungeert als een bruggenbouwer tussen individuen, overheidsinstanties en bedrijven.

De reis van Joris naar zijn huidige positie begon een aantal jaren geleden. Hij had werkervaring opgedaan bij bedrijven als Picnic en YoungCapital, waar hij onder andere zijn vaardigheden in relatiebeheer en projectmanagement verder heeft weten te ontwikkelen. Hoewel dit Joris veel bracht, had hij toch de behoefte aan een nieuwe uitdaging. Maar voordat hij deze stap kon zetten, stond er nog een ander belangrijk doel op het lijstje: een reis naar Azië!

“Ha Giang Loop”

Dit jaar begon Joris met een tweemaandelijkse reis naar Vietnam en Thailand. Zijn avontuur omvatte de opmerkelijke “Ha Giang Loop”, een drietal dagen waarin hij met een motorscooter door adembenemende landschappen reed, uitdagende wegen trotseerde en waardevolle momenten deelde met zijn vriendin en medereizigers. Deze reis breidde zijn perspectief uit en stimuleerde hem om voortdurend buiten zijn comfortzone te treden, een kenmerk dat hij nog steeds toepast in zijn professionele leven. Daarnaast ontwikkelde Joris een vastberadenheid om een positieve bijdrage te willen leveren aan de maatschappij.

Passie voor duurzaamheid, logistiek en digitalisering

Joris’ huidige rol bij de Green Innovation Hub sluit perfect aan bij zijn waarden en aspiraties op het gebied van duurzaamheid, logistiek en digitalisering. Hij haalt inspiratie uit het werken aan een groter maatschappelijk doel. De Green Innovation Hub fungeert voor hem als een broedplaats om gezamenlijk maatschappelijke uitdagingen aan te gaan.

Slimme stadsplanning

Joris zet momenteel zijn expertise in voor het DRO (Digitale Regie in de Openbare ruimte) project, waarin hij nauw samenwerkt met de Gemeente Almere. Binnen dit project richt hij zich op een breed scala aan uitdagingen die de stad Almere en haar inwoners aangaan. Enkele van deze belangrijke vraagstukken omvatten: mobiliteit, het implementeren van HUB’s, het efficiënt benutten van ruimte door middel van slimme logistiek, en het onderzoeken en verbeteren van het fietsnetwerk.

Van commercieel naar maatschappelijk

Joris heeft zijn overgang van de commerciële sector naar een publiek-privaat initiatief gemotiveerd door zijn intrinsieke motivatie en toewijding aan het bevorderen van maatschappelijke impact. Als één van de vooraanstaande personen binnen de Green Innovation Hub, blijft hij zich inzetten voor het streven naar een duurzamere toekomst voor de samenleving als geheel.

Geplaatst door Xander Bakker, 12 september 2023