Nieuws & meer

Blockchain voor groene CO2-compensatie: Het verhaal van Nick Zwaneveld (Coorest)

Nick Zwaneveld, oprichter van Coorest, heeft een duidelijk beeld van de toekomst: hij streeft naar een wereld waar groene initiatieven gedijen dankzij blockchain-technologie.

Ondanks een loyale dienst van 17 jaar in het leger, begon zijn interesse voor technologie door de jaren heen te groeien. Het duurde niet lang voordat hij zijn entree maakte in de wereld van crypto met Bitcoin en Ethereum. Rap ontdekte hij dat blockchain-technologie, vooral op het gebied van CO2-compensatie, veel te bieden had.

Het ontstaan van Coorest: bomen op de blockchain

Zijn idee om bomen op de blockchain te registreren om zo de CO2-uitstoot te compenseren, leidde tot de oprichting van Coorest. Het begon als een platform voor de verkoop van bomen als NFT’s. Elke boom genereert CO2-tokens op basis van de hoeveelheid koolstof die hij uit de atmosfeer verwijdert. Deze tokens kunnen vervolgens worden ingewisseld voor waardevolle CO2-certificaten.

In korte tijd is Coorest uitgegroeid tot een geavanceerd technologisch platform waarmee boeren en wereldwijde boomplantprojecten CO2-tokens kunnen genereren en verhandelen. Dit resulteert in een win-winsituatie: boeren kunnen kapitaal aantrekken met aantrekkelijke rendementen, terwijl investeerders bijdragen aan groene projecten die de voedselproductie vergroten, groenere ecosystemen bevorderen en lokale economieën versterken.

Pionier in groene investeringen: Green Innovation Hub contest 2023

Met hun indrukwekkende blockchain-technologie nam Coorest in juli deel aan de Green Innovation Hub contest. Hierin behaalden ze een verdiende tweede plaats en legden ze waardevolle connecties met andere start-ups en scale-ups. De potentie van veelbelovende groene investeringsmogelijkheden werd in een helder daglicht gesteld. Wat Coorest onderscheidt van anderen is de unieke digitale laag die ze hebben toegevoegd. Dit stelt investeerders overal ter wereld in staat deel te nemen, en maakt het mogelijk lokale boeren te ondersteunen.

De weg naar een duurzame en inclusieve toekomst met Coorest

Naast hun succes in de contest, zet Coorest zich ook actief in voor verdere samenwerking met lokale overheden en partijen om blockchain-technologie in praktijk te brengen. Ze verkennen concepten zoals het koppelen van akkers aan Coorest-tokens. Dit laat niet alleen de veelzijdigheid van blockchain zien, maar ook hoe deze technologie kan bijdragen aan een duurzamere en inclusievere toekomst.

Geplaatst door Xander Bakker